Nieuwe uitbaters weekendcafé Godjes komen met nieuw concept

Dempsey Francoy en Femke Coene zien het helemaal zitten om het weekendcafé Godjes een nieuwe schwung te geven. (Foto Jan Stragier) © JAN STRAGIER
Redactie KW

Het weekendcafé Godjes op de Plaats is al een tijdje gesloten, maar daar komt binnenkort verandering in. Het nieuwe concept ‘Godjes4, drinks en bites’ van de nieuwe uitbaters Dempsey Francoy en Femke Coene is in de maak.

“Weekendcafé Godjes sloot in juni 2015 de deuren, toen ik met pensioen ging. We voorzien de nieuwe opening van Godjes4 voor eind september, begin oktober. Het wordt een totaal nieuw concept, met nieuwe uitbaters. Het is ondertussen al de vierde generatie van onze familie die deze zaak – die al 104 jaar bestaat – zal uitbaten”, aldus Ronny Desmet.

Dempsey Francoy (29) is feitelijk de neef van Ronny, de zoon van zijn zuster. Dempsey is installateur van deuren en ramen. “Al van kleinsaf hielp hij heel veel in de zaak. Het was steeds zijn droom om ooit het café te kunnen overnemen. Zijn droom komt nu uit.”

Dempsey is getrouwd met Femke Coene (28), die werkt bij Accent Jobs, maar al heel wat ervaring heeft in de horeca. Dempsey en Femke wonen in Beitem en zullen in de toekomst opnieuw het café enkel tijdens de weekends open houden.

Weekendcafé

“We hebben twee kinderen en weten perfect wat het is om uit te gaan met kinderen. Vroeger was Godjes een plaats waar men samenkwam om daarna naar ergens anders te trekken of nog een laatste slaapmutsje te nemen. We willen dat imago zeker nog behouden, maar willen er wel nog iets aan toevoegen voor de gezinnen met kinderen. We zullen ook een kleine kaart en ook cocktails aanbieden”, aldus Dempsey. Godjes4 krijgt een volledig vernieuwde look. De zaal van vroeger werd afgebroken en er komt achteraan een zonneterras met mooie binnentuin en een speelhoek voor de kinderen.

In september nemen Dempsey en Femke de fakkel over van Ronny en zijn zus Lucrèce. Hoe het er van binnen zal uitzien willen ze nog eventjes geheim houden, maar ondertussen staat er al een vijfde generatie ook klaar om ooit ‘Godjes’ over te nemen. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier