Nieuwe uitbaters voor restaurant Brass à Ville in Kortrijk

Geoffrey Goemaere, Orphée Verlinde, Rika Vermeulen en Justin Van Marcke. © JVGK
Axel Vandenheede

Geoffrey Goemaere en Orphée Verlinde nemen in april restaurant Brass à Ville in Kortrijk over. De huidige uitbaters Justin Van Marcke en Rika Vermeulen verhuizen naar Tenerife.

De nieuwe uitbaters hebben al heel wat ervaring in de horeca. “Ik ben momenteel nog chef in restaurant De Mart in Harelbeke”, vertelt Geoffrey (33). “Daar ben ik al een zevental jaar aan de slag. Straks is het dus tijd voor iets anders, samen met Orphée.”

“Ik werk momenteel in Center Hotel in Kortrijk, zowel als receptioniste en als zaalmedewerkster”, vervolgt Orphée. “Geoffrey en ik dachten er al een tijdje over na om een eigen zaak op te starten. Op Facebook zagen we een paar maanden geleden dat Brass à Ville over te nemen was en vanaf dan is het snel gegaan.”

Klassiekers

Het koppel hoeft niet lang na te denken over de troeven van het restaurant. “Het ligt in de Korte Steenstraat, pal in het centrum dus”, zeggen ze. “Het is ook een ideale zaak om met twee te runnen. Ten derde is een stadsbistro echt wel ons ding. Tot slot hoeven we weinig te veranderen, want het pand werd enkele jaren geleden nog maar vernieuwd. We zullen wel onze eigen accentjes leggen.”

“Vanaf 2 april zullen we de naam in ‘Juste’ veranderen” – Orphée Verlinde

Ook de kaart verandert niet spectaculair. Geoffrey: “Ik hou van klassiekers zoals karnemelkstampers of varkenswangetjes. Ook salades zullen op de kaart staan. Ik heb altijd al seizoensgebonden gewerkt en dat zal nu niet veranderen.”

Justin Van Marcke en Rika Vermeulen blijven nog tot eind maart Brass à Ville runnen. Op 1 april vindt dan de wissel plaats. “Op Pasen”, aldus Orphée. “We zullen elke dag open zijn, behalve op zondag en woensdagnamiddag. Op koopzondagen en op zondagen als Pasen en Pinksteren zullen we ook openen.”

Juste

Vanaf dan zal het restaurant ook een andere naam hebben: Juste. “Dat is West-Vlaams voor ‘juist’, waarmee we willen zeggen dat we gaan voor een eerlijke keuken. ‘Juste’ is bovendien ook een Frans woord, terwijl ook Engelssprekende mensen het woord begrijpen.”

“Voor Rika en mezelf zal het na 11 jaar – we openden de zaak op 2 april 2007 – wel een beetje pijn doen, maar we hebben vertrouwen in Geoffrey en Orphée”, aldus Justin. “We wensen hen het beste toe. Eind maart verhuizen we naar Tenerife.” Justin lijdt aan een auto-immuunziekte en het klimaat daar is beter geschikt voor hem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier