Nieuwe stek voor Sociaal Verhuurkantoor in Tielt

Het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor is verhuisd van de Oude Stationstraat naar de Kasteelstraat 101. We herkennen v.l.n.r. coördinator Jef Lambrecht, schepen Simon Bekaert, Hendrik Vanhee (hoofd sociale dienst OCMW Meulebeke), Linda Wyckstandt (voorzitter OCMW Ruiselede), stafmedewerker Inge Verstraete, Yulia Lysenko (boekhouding en administratie), stafmedewerker Renaat Coudenys, voorzitter Luc Vullers, secretaris Guido Mehuys, Tom Braet (voorzitter OCMW Wingene) en Peter Gelaude (voorzitter OCMW Pittem). (foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Waar het RSVK vroeger aan de Oude Stationstraat 30 gehuisvest was, kreeg het nu onderdak in een gebouw aan de Kasteelstraat 101.

“Op 6 september 2006 opende het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor zijn deuren in de Oude Stationstraat in Tielt”, haalt Luc Vullers aan. “Toen was dat voor het RSVK een schitterende zaak: een eigen kantoor in het centrum van de stad. Maar ondertussen zijn we acht jaar verder en het gloednieuwe is er al een beetje af. We hebben dan ook met beide handen de kans gegrepen die de familie Lannoo ons bood om in de Kasteelstraat een kantoorruimte met meer hedendaags werkcomfort tegen een betaalbare huur in gebruik te nemen.”

Het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor huurt nu 112 woningen in Tielt, Meulebeke, Wingene, Ruiselede en Pittem. Het gaat over 8 studio’s, 48 appartementen en 56 woningen. In 2013 werden 30 woningen toegewezen en men heeft momenteel 175 inschrijvingsdossiers op stapel liggen.

(RA)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Tielt van 18 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier