Nieuwe start voor De Moedige Wandelaars

Het bestuur met Thierry Altruy, Luc Knockaert, Hendrik Bleyaert, Erik Hallaert, Martin Hallaert, Martine Gevaert, Georges Dewitte, Ingrid Carème, Erwin Boussery, Gerard Vanneste, Georges Demilde, Hans Vandommele, Sandy Decorte en Pieter Herremans. (Foto Regi)
Redactie KW

De Moedige Wandelaars, de grootste wandelclub van Vlaanderen, heet vanaf nu ‘Wandelclub Beernem’ en vernieuwde zijn bestuur.

Wandelclub De Moedige Wandelaars werd gesticht in 1972 na een eerste geslaagde wandeling op 15 augustus met 496 deelnemers. “De club heeft vele watertjes doorzwommen, maar is altijd mede bepalend geweest voor de evolutie in de wandelsport”, aldus voorzitter Thierry Altruy. “De allereerste Nationale Wandeldag vond plaats in Beernem en mocht bijna 3.000 deelnemers verwelkomen. Daarna organiseerden we dit wandelfeest in 1997 en telden toen 16.644 wandelaars, een record, want nergens in België is dit overstegen. Ook bij de Radio 2 Wandeldag in 2006 telden we ruim 15.000stappers.”

“Een club is een levend iets, want leden komen anderen gaan, maar dat is ook zo bij de bestuurders. Vorig jaar verloren we drie bestuurders die werden ontslagen uit vrije wil, wat ons dwong tot het nemen van dringende beslissingen. Nu is een vijfde van ons bestuur vernieuwd. Er werd een toch wel belangrijke verjonging doorgevoerd met de inbreng van twee jonge vijftigers en een veertigjarige. In de bestuursploeg deden ook drie vrouwen hun intrede. Belangrijke functieveranderingen kwamen aan de orde, want er is een nieuwe ondervoorzitter, een nieuwe secretaris en een andere samenstelling van het dagelijks bestuur en de werkgroep reizen. Tot slot is er ook een algemene herziening gebeurd van de taken door nieuwe mensen erbij te betrekken en de invoering van de informatica.”

(Regi)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier