Nieuwe stadhuiskantoren in oude tekenschool in Harelbeke

Redactie KW

De stadsdienst WOL en een gedeelte van de diensten ‘facility’ en ‘economaat’ in Harelbeke zijn verhuisd van de Marktstraat 74 naar Marktstraat 37, de voormalige Academie voor beeldende vorming.

De oude tekenschool, waar tot voor enige tijd de Academie huisde, en die nog daarvoor een vlasfabriek was, werd verbouwd tot moderne kantoorruimtes. Ze vormen een nieuw gedeelte van het stadhuis dat in 2010 vernieuwd werd, naar een ontwerp van Dehullu Architects en uitgevoerd door Dehullu Architects en Lieven Vangeluwe.

Het werd gebouwd als deel van het masterplan van 2007, dat voorzag in een uitbreiding van het bestaande stadhuis. In het masterplan werd ook beslist de site van het negentiende-eeuwse gebouw van het naastliggende SABV, de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming, in de site van het stadhuis op te nemen.

Nu zijn de gebouwen opnieuw ingericht en gemoderniseerd, inclusief een keuken voor het personeel. Het totaalbedrag van de renovatie bedraagt zo’n 531.000 euro, zonder de aankoop van het meubilair.

(PVH – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier