Nieuwe revalidatieafdeling op campus Menen AZ Delta

Redactie KW

Op de campus Menen van het AZ Deltaziekenhuis opent maandagavond de nieuwe afdeling SP-Loco, waar bepaalde patiënten kunnen verblijven om te revalideren. “Een dergelijke afdeling is niet alleen een meerwaarde voor onze campus, maar ook voor patiënten uit Menen”, klinkt het.

Een dienst SP-Locomotorisch is een afdeling in een ziekenhuis die naast hospitalisatie een revalidatieprogramma aanbiedt. “Er komen bepaalde patiënten die na een acute hospitalisatie niet naar huis kunnen, maar wel nog hospitalisatie nodig hebben”, aldus dokter Joke Platteeuw, die verantwoordelijk is voor de afdeling in Menen. “We doen dat met een uitgebreid team en al die mensen proberen de patiënten zo goed mogelijk te laten revalideren.”

Op de campus Menen was er tot nu nog geen dergelijke afdeling. “Dat maakte dat mensen, die chronische zorgen nodig hadden, vaak moesten worden doorverwezen naar de campus in Roeselare of naar andere steden in de omgeving. Dat was voor de familie van de patiënt en voor de patiënt zelf soms wel jammer. Bovendien is het ook de bedoeling om de patiënten die hier worden verzorgd, hier later ambulant voor revalidatie verder op te volgen.”

In de campus Menen begint de afdeling met 20 bedden. “Wat een goede start is”, aldus de dokter.

(CMW – Foto CMW)