Nieuwe radiozender Waregem1 doet ambitieuze plannen uit de doeken

Voorzitter Ludo Daelman start met Waregem1 een nieuw radiostation in de streek. © HDV
Redactie KW

Er zit muziek in een nieuwe radiozender voor regio Waregem-Deerlijk. Het station is sinds januari in de ether op 105.4 en 107.7, maar heeft nu dus ook een naam en concrete plannen: Waregem1. Deze zender brengt al van bij het begin veel regionaal nieuws. We gingen ons licht opsteken bij voorzitter Ludo Daelman.

De kiemen van Waregem1 zullen dus in Waregem liggen, maar het radiostation kijkt ook over deze stadsgrens heen. “Waregem1 zal Waregem als uitvalsbasis hebben. Maar de zender mikt op luisteraars uit de ruime regio van Deerlijk tot Zulte, van Avelgem tot Wielsbeke. We benadrukken dat wij het nummer 1-radiostation uit de regio willen zijn”, zegt voorzitter Ludo Daelman. “We mikken met onze muziek op een breed publiek, met herkenbare hits van de jaren ’80 tot nu.”

“In de playlist van Waregem1 is er plaats voor muziek uit eigen regio. Niels Destadsbader, Hannelore Bedert en Berlaen: ze komen allemaal uit onze streek en soms zingen ze gewoon in ons dialect. We draaien die artiesten daarom met volle goesting” zegt Daelman.

Binding met de regio is er niet alleen met muziek. Ook nieuws uit Waregem, Deerlijk en omliggende gemeenten wordt belangrijk. “We hebben op Waregem1 op vaste tijdstippen nieuwsuitzendingen met uitsluitend nieuws uit onze streek” aldus de voorzitter.

Bijna klaar

“Maar in de programma’s is ook plaats voor uittips en weetjes van hier. Af en toe mag een gesprek wat langer duren, of is er ruimte voor een leuke radioreportage. Dat krijgt een aparte plaats in de programmering. We geven ook veel sportnieuws mee. Met SV Zulte Waregem in onze eigen stad hebben we elke week topsport. Neem daar nog wielrennen en andere sportwedstrijden bij -ook in lagere reeksen- en je hebt een prachtig sportaanbod. Dat nemen we op de radio zeker mee.”

Waregem1 zendt nu al uit op 105.4 vanuit Waregem, en vanuit Deerlijk op 107.7, maar nu willen de oprichters het structureler aanpakken. Eerstdaags starten de eerste programma’s, maar de locatie van de studio in Waregem ligt nog niet definitief vast. “Onze presentatoren komen uit de regio of ze hebben er een nauwe band mee”, besluit Ludo Daelman. “Ze zijn er bijna klaar voor.” (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier