Nieuwe moskee in Roeselare nog niet voor morgen

Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang, hier op de foto met Brecht Vermeulen, Maxim Deweerdt en Lieve Lombaert van N-VA Roeselare, uitten eerder al hun twijfels over de nieuwe locatie. © GF
Redactie KW

De berichten rond een nakende verhuizing van de moskee van Roeselare naar een nieuw pand in de Koornstraat, zijn vooralsnog voorbarig.

Uit het antwoord van schepen Nathalie Muylle (CD&V) op vragen van N-VA en Vlaams Belang blijkt dat de nieuwe moskee nog niet voor morgen is. “Het perceel waarop dit gebouw gelegen is, is momenteel bestemd als zone voor 20 lofts”, aldus Nathalie Muylle. “In die zin is een moskee daar niet mogelijk, tenzij men vraagt om dit lot uit de verkaveling te laten schrappen. Als dat effectief gebeurt, vallen we terug op het BPA Krottegem, waar het perceel dan behoort tot zone ‘wonen met verenigbare functies’. Daar kunnen dus ook gemeenschapsvoorzieningen zijn, als die exploitatie niet hindert voor het normaal functioneren.”

“We hebben het advies gegeven om die schrappingswijziging te laten gebeuren”, aldus nog de schepen. “Dat is wat vandaag in openbaar onderzoek ligt. Dit openbaar onderzoek loopt nog tot het einde van deze maand. Dit is slechts een eerste stap. Als de bestemming in de aanvraag van de vzw El Nour is om van dit pand een gebedsruimte en gemeenschapshuis te maken, zullen zij ook nog een bouwvergunning moeten indienen om de bestemming te wijzigen in gemeenschapsvoorziening. Dan zullen ook adviezen moeten gevraagd worden aan onder meer de brandweer en moet er een mobiliteitstoets gebeuren. Afhankelijk van het openbaar onderzoek en de eventuele bezwaren zullen we bepalen welke houding we als stad zullen innemen.”

(VVHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier