Nieuwe microbrouwerij in Damme wordt beloond op de World Beer Awards

Redactie KW

Een jonge microbrouwerij uit Damme heeft verschillende awards gewonnen voor hun bieren op de World Beer Awards.

Siphon Brewing uit Damme, dat haar eerste verjaardag vierde in juli, werd landwinnaar in drie verschillende categorieën: ‘Rye’ (rogge) waar ze wonnen met Zwaluw, hun roggebier (3.3% ABV), ‘Imperial Stout’ waar ze wonnen met Cassandra, hun oesterstout (7% ABV), en ‘Smoke’ (gerookt) waar Stinker (5.5% ABV), hun Dams Rauchbier – een samenwerking met de Damse brouwerijen Viven en Bryggja – de beste was. De brouwerij, gevestigd bij het gelijknamige restaurant in Damme, werd ook beloond met bronzen medailles voor België in twee categorieën: in de categorie ‘Belgian Style Strong’ met Tronk, hun vanille sinaasappel quadrupel (10% ABV) en in de categorie ‘IPA’ met Damme Nation (7% ABV).

1.900 bieren

“Het was zeker fijn te horen dat we het zo goed hadden gedaan”, zegt Franklin Verdonck, medeoprichter en hoofdbrouwer in Siphon Brewing. De World Beer Awards is één van de grootste bierwedstrijden ter wereld. Meer dan 1.900 bieren in 72 categorieën werden blind beoordeeld door een team van experts. De eerste stemrondes vonden plaats op verschillende belangrijke plaatsen in de wereld, de finale werd in Londen gehouden. De jury bestaat uit honderd internationale brouwers, experts uit de bierindustrie en bierjournalisten. In 2017 zagen de organisatoren een stijging in deelname aan de wedstrijd met dertig procent.”

Nieuwe bieren

“Onze belangrijkste focus is consistentie en kwaliteit”, zegt Breandán Kearney, medeoprichter en brouwer in Siphon Brewing. We hopen in de komende maanden verschillende nieuwe bieren voor te stellen, waaronder een koffie saison die tot stand kwam in samenwerking met de Belgische microbranderij Or Coffee. We willen elke dag blijven bijleren en beter worden als kleine brouwerij.” De bieren van Siphon Brewing zijn verkrijgbaar in verschillende gespecialiseerde bierhandels in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier