Nieuwe maatjes zijn goed aangekomen in Oostende

14/06/17 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:57

Woensdagnamiddag organiseerde het Maatjescomité van Oostende voor de 9de keer de aankomst van het eerste vaatje, met verse 'Nieuwe Maatjes'.

Nieuwe maatjes zijn goed aangekomen in Oostende

Het vaatje werd feestelijk aangevoerd aan boord van het volgeladen opleidingsschip, De Broodwinner, én aan de Visserskaai, aan wal gebracht door Glenn Dangreau, de voorzitter van het comité.

Na het aanmeren van De Broodwinner werd het vaatje met de eerste maatjes in stoet naar de feesttent gebracht. Burgemeester Johan Vande Lanotte en 'meetje' Wendy Van Wanten hadden de eer, onder luid applaus, om de eerste maatjes te mogen proeven.

"Mijn peter, wijlen Gerard Dangreau, is 42 jaar geleden gestart met de Maatjeshappening en wij zijn fier en blij dat we die traditie kunnen voortzetten," vertelt Glenn Dangreau. "Veel steden zijn jaloers, maar Oostende zorgt nog altijd voor de primeur! De nieuwe maatjes van dit jaar breken geen record qua vetgehalte, maar ze zijn, dankzij de warmte en het overvloedig zonlicht van de voorbije weken, kwalitatief zeer goed en zeer lekker. We komen aan 18 % vetgehalte en dat is uitstekend. Ik hoop dat de Oostendenaars en toeristen massaal zullen komen genieten tijdens onze Kaaifeesten. De Nieuwe Maatjes zijn, tijdens de Kaaifeesten, tegen democratische prijs verkrijgbaar in de feesttent, in combinatie met een Harlekein-biertje of een jenever. Iedereen is welkom op het Klein Strand van Oostende! Ambiance verzekerd!"

Burgemeester Johan Vande Lanotte mocht het eerste maatje achterover slaan. "Ik lust maatjes met mate", aldus de burgemeester. "En ééntje, in combinatie met een glas bier, gaat er wel in. Ik hoop dat liefhebbers er volop zullen van genieten en dat de Kaaifeesten een groot succes worden. Met zo een weer kan het niet anders!"

(FRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!