Nieuwe locatie voor WK-dorp in Poperinge

We zien Steven Meulenaere, Mauro Dupot en Michael Inion op de GO!-site langs het Rekhof. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Met de GO!-site in het Rekhof vonden Steven Meulenaere van Bar Petit Comité en Michael Inion van Sound & Light Projects een verrassende locatie voor hun WK-dorp. “We hebben zelfs ruimte voor een voetbalplein, volleybalterrein en petanquebanen”, zegt Steven.

Het Poperingse supportersdorp aan zijn tweede editie toe. Voor het EK 2016 ging Steven Meulenaere in zee met Mark Monbaliu voor ‘Petit Pop-up’, het supportersdorp in Hotel Belfort. Vorig jaar begon Community Building er echter met de bouw van 40 assistentieflats, waardoor Steven op zoek moest naar een nieuwe locatie. “De GO!-site aan het Rekhof vond ik toevallig op Google Maps”, zegt Steven. “Ik wist zelf niet eens dat er in het centrum van Poperinge nog zo’n mooi terrein lag. Na overleg met het stadsbestuur en het gemeenschapsonderwijs kregen we groen licht om hier ons ding te doen. Voor ons is het de gedroomde locatie. We liggen op amper drie minuten wandelen van de Grote Markt. Het terrein is 3.700 vierkante meter groot, waardoor we zelfs ruimte hebben voor een voetbalplein, volleybalterrein en petanquebanen. In 2016 was de capaciteit beperkt tot 750 mensen, maar nu kunnen we duizenden mensen comfortabel van het voetbal laten genieten. Het scherm wordt zelfs iets groter: 16 vierkante meter. Daarmee hebben we het grootste buitenscherm van de regio.”

“We liggen op amper drie minuten wandelen van de Grote Markt”

Deze keer slaat Steven de handen in elkaar met ondernemer Michael Inion van Sound & Light Projects. “Het wordt in alle opzichten een grotere editie dan tijdens het EK 2016”, zegt Michael. “Het ‘Aviko-Eurokart WK-dorp Poperinge 2018’ zal plaatsvinden van donderdag 14 juni tot en met zondag 15 juli. Iedere dag gaan we open, dus niet alleen voor de wedstrijden van de Rode Duivels. Er zal ook veel meer te beleven vallen dan alleen voetbal. Er komt een groot podium waar er optredens en stand-upcomedy plaatsvinden. Zo komt Han Solo op vrijdag 13 juli. Bands die zullen optreden zijn onder meer The Occasional Band, Shaker en Red Legs. Voor de kinderen zijn er springkastelen. Omdat we redelijk afgesloten liggen en ons dichtste buur het kerkhof is, zal de geluidsoverlast bovendien heel beperkt blijven. De omwonenden worden wel uitgenodigd op de openingsreceptie en infoavond op zaterdag 2 juni om 17 uur in Bar Petit Comité. We zijn vooral GO! West-Vlaanderen dankbaar dat we dit terrein kunnen gebruiken. Zij kozen ook het goede doel die we dit jaar zullen steunen. Vijf procent van de winst gaat naar het Fonds Aurore Ruyffelaere.”

“Er zal altijd wel iets te doen zijn. We hebben een groot terrein, dus we moeten het gebruiken. Je zal hier echt een festivalgevoel krijgen. Er komt een vaste toog en enkele mobiele taps extra tijdens de matchen van de Belgen. Iedere dag zal een andere Poperingse vereniging de verantwoordelijkheid hebben over de toog.” (TOGH)