Nieuwe locatie voor De Kapstok

De vrijwilligers van De Kapstok huizen voortaan in de oude pastorie. © Nele
Redactie KW

De Kapstok moest noodgedwongen een nieuwe locatie zoeken en ze vonden dit in de leegstaande woning van de pastoor.

De Kapstok is een vereniging die er is voor de mensen die het iets moeilijker hebben. Ze verkopen tweedehandse kledij en verdelen ook voedsel. Sinds kort kregen ze een nieuwe locatie.

Maria Declerck van de Kapstok legt uit : “De Kapstok is nog niet zo heel lang geleden ontstaan en toen vonden wij onze locatie in de Koolskampstraat, dicht bij de school. Die locatie was goed en er was een ruime parking. Het gebouw en het grote stuk grond dat eraan paalde werd verkocht en er komt daar een nieuw appartementsblok. Dus waren we noodgedwongen op zoek naar een nieuw onderkomen. Doordat onze pastoor de gemeente verliet, kwam zijn huis of de oude pastorie op de Markt leeg te staan. Na overleg met de gemeente konden wij daar intrekken met de Kapstok.”

25 vrijwilligers

“Wij zijn alvast heel tevreden met onze nieuwe locatie. De ligging is heel centraal en er is voldoende parking. Binnenin hebben we veel meer ruimte om de kledij mooi te presenteren. De Kapstok draait op volle toeren en momenteel beschikken we over een groep van 25 vrijwilligers. Allemaal mensen die met hart en ziel meehelpen bij de verkoopdagen, bij het sorteren van de kledij, om alles proper te houden en vooral ook om een luisterend oor te bieden aan mensen die het moeilijker hebben.”

“De eerste en de derde donderdag van de maand heeft de verkoop plaats van kledij van 16 tot 18.30 uur. Men kan er ook kleding binnenbrengen, maar dan vragen wij wel om nog draagbare kledij binnen te brengen. Voor ons is het een heel karwei om alle kledingstukken te sorteren, want wij verkopen geen versleten of vuile kleding. Tijdens het weekend van 3 en 4 oktober vindt er een opendeurweekend plaats waarbij iedereen een kijkje kan komen nemen. Je kunt er tijdens de opendeurdagen terecht 9.30 tot 12 uur.”

(NS)

Info : kapstok.pittem@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier