Nieuwe korpschef van PZ Damme/Knokke-Heist heeft de eed afgelegd

We zien korpschef Steve Desmet, hoofdinspecteurs van politie Justyna Nowak en Bieke Verscheure, inspecteurs van politie Matthias Stubbe en Maxime Schotte en assistent Sandra Verbouw. © GF
Redactie KW

Hoofdcommissaris van politie Steve Desmet legde donderdagavond de eed af als nieuwe korpschef van de lokale politie Damme/Knokke-Heist.

Begin september wees koning Filip hoofdcommissaris van politie Steve Desmet aan als korpschef van de lokale politie Damme/Knokke-Heist. Het vijfjarig mandaat van de kersverse korpschef ging donderdagavond van start, na zijn eedaflegging. Hij treedt hierbij in de voetsporen van voorgangers hoofdcommissaris Dirk Van Nuffel en commissaris Etienne Stockx.

De roots van de 43-jarige Steve Desmet liggen in Knokke-Heist, maar sinds enkele jaren woont hij met zijn echtgenote en lerares Astrid Innegraeve in Damme. Na zijn studies Criminologische Wetenschappen aan de KU Leuven, startte hij in 1998 zijn loopbaan als agent bij de gemeentepolitie van Maldegem. Na enkele maanden stapte hij over naar de gemeentepolitie van Knokke-Heist, waar hij hard verder timmerde aan zijn carrière. Steve Desmet was sinds 2004 aan het werk in de functies van beleidsofficier en diensthoofd Kwaliteitszorg en Intern Toezicht. De voorbije twee jaar nam hij ook de rol van plaatsvervangend korpschef op zich. Met zijn directiebrevet in de hand, kwam Steve Desmet als beste kandidaat uit de bus om de functie van korpschef invulling te geven.

Ook nog vijf andere eedafleggingen

In het stadhuis van Damme legden donderdagavond ook vijf andere personeelsleden de eed af bij burgemeester graaf Leopold Lippens. Hoofdinspecteurs Justyna Nowak en Bieke Verscheure worden toegevoegd als politieassistent aan de afdeling Jeugd, Gezin en Slachtofferzorg (JGS) van de directie Opsporing. Inspecteurs Matthias Stubbe en Maxime Schotte versterken de Interventiepolitie van de directie Operatie en assistent Sandra Verbouw vervoegt de dienst Preventie en Private Veiligheid van de nieuwe directie Veiligheid.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier