Nieuwe kookketels voor Brugs OCMW na vijf miljoen bereide maaltijden

24/05/17 om 16:44 - Bijgewerkt om 16:43

Het Brugse OCMW heeft geïnvesteerd in de aankoop van nieuwe kookketels voor hun keuken Ruddersstove, die meer dan alleen enkel aan de Brugse woonzorgcentra en dienstencentra en kinderdagverblijven maaltijden levert.

Nieuwe kookketels voor Brugs OCMW na vijf miljoen bereide maaltijden

Chef Chris Bruneel, Lieven Astaers en OCMW-voorzitter Dirk De fauw bij de nieuwe kookketels. © FP

Sinds 2007 werden al meer vijf miljoen maaltijden bereid. Door het intensief gebruik van de materialen komt er sleet op en daarom werd er geld uitgetrokken voor de aankoop van nieuwe en optimale kookapparatuur. Het gaat om drie nieuwe kookketels geleverd door Sabemaf waarvan één van vierhonderd liter voor de bereiding van soep, een ketel van driehonderd liter voor de aardappelbereidingen en een ketel van tweehonderd liter voor sauzen. Volgens de Brugse OCMW-voorzitter Dirk De fauw werden nog werken in eigen beheer uitgevoerd om de ketels goed te laten draaien door de aanvoer van extra elektrisch vermogen en ijswater. Ondanks de werken is er nooit een onderbreking geweest in het leveren van warme maaltijden. De koks en keukenchefs kregen hiervoor dan ook een pluim van de voorzitter en voor de vlekkeloze overstap naar de nieuwe ketels.

(SR)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!