Nieuwe hondenloopweide én monument voor overleden huisdieren in Brugge

Redactie KW

Goed nieuws voor de Brugse hondenliefhebbers want de Stad start binnenkort met de aanleg van een gloednieuwe hondenweide op het domein van de Koude Keuken in Sint-Andries.

De oppervlakte waar baasjes hun trouwe viervoeter los zullen mogen laten lopen, bedraagt een dikke 1.600 m². De locatie, op het grasland ten noorden van het kasteel, werd bepaald in overleg met de Groendienst, de Stadsreiniging en de plaatselijke hondenclub. De loopweide zal toegankelijk zijn via twee ingangen die bestaan uit een sluis opgebouwd uit twee klaphekkens om ontsnappingen te vermijden. Binnenin worden elf hazelaars geplaatst en enkele boomstammen zullen voor een extra spelelement zorgen.

Naast de hondenloopweide wordt ook een plek ingericht om er een kunstwerk ter nagedachtenis van overleden huisdieren te plaatsen. “De weide zal in het voorjaar van 2018 in gebruik kunnen genomen worden”, aldus schepenen Mieke Hoste en Philip Pierins. “We krijgen heel wat vragen van hondenliefhebbers om een loopweide te installeren, maar het is niet altijd evident om daarvoor een geschikte plaats te vinden. We zijn dan ook blij dat op het domein van de Koude Keuken alle puzzelstukjes wel in elkaar vielen. We willen hondeneigenaars de kans geven om hun viervoeter op een veilige manier vrij te kunnen laten lopen.” Al klinkt wel een kanttekening. “De baasjes worden nog steeds verwacht toezicht te houden op hun dieren en de hondenpoep op te kuisen.”

(DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier