Nieuwe Heuvellandse OCMW-secretaris Jeffrey Huyghe: “Ik wil drempel nog verlagen”

Jeffrey Huyghe hoopt de samenwerking met de gemeente te verbeteren en de modernisering van het OCMW uit te werken. (Foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Vanaf 1 mei is Jeffrey Huyghe uit Loker de nieuwe OCMW-secretaris van Heuvelland. Hij volgt Hugo Lefebvre op die met pensioen gaat.

Jeffrey Huyghe (27) uit Reningelst woont sinds begin vorig jaar met zijn vriendin Hannelore Calleeuw in de Dikkebusstraat in Loker. Na zijn studies rechten aan de KU Leuven en een jaar fiscaliteit in Gent begon hij als zelfstandige juridische diensten te leveren aan vrije beroepen. “Zo liep ik stage bij verschillende gerechtsdeurwaarders waar ik onder meer de akten opstelde. In feite verlichtte ik telkens het werk van de titularis. Maar ik miste engagement in de sociale sector en heb daarom deelgenomen aan de examens voor OCMW-secretaris.”

Leiding geven

Vanaf 1 mei zal Jeffrey de huidige secretaris Hugo Lefebvre opvolgen. “Het wordt een grote en boeiende uitdaging die ik met plezier tot een goed einde hoop te brengen. Mijn taak zal bestaan uit het leiden van de administratie, het personeel en de werking van het OCMW. Concreet zal ik bijvoorbeeld de OCMW-raad moeten bijstaan door onderzoek te voeren, de agendapunten op te stellen en samen met hen het beleid uit te voeren.”

Jeffrey weet al op welke punten hij wil inzetten als OCMW-secretaris. “Ik wil vooral de samenwerking met de gemeente verbeteren en de modernisering uitwerken. De huidige werknemers doen nu al heel veel om de drempel te verlagen die veel mensen nog steeds ervaren als ze bij het OCMW moeten aankloppen. Zo moest de vernieuwing van het Sociaal Huis komaf maken met de negatieve connotatie die het OCMW vaak krijgt. Ik wil de drempel nog lager krijgen zodat iedereen ons zijn vragen durft te stellen. Dan zoeken wij voor de gepaste oplossingen, want die zijn er wel degelijk. We moeten in deze tijden besparen, maar uit de middelen die we hebben wil ik het maximale halen. Als we met ons gezond verstand en pragmatisch te werk gaan, dan moet dat lukken.” (MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier