Nieuwe geluidswerende muur voor oude gemeentekoer in Lendelede

Schepen van Jeugd Nik Messely en Hilde Verhamme van de Jeugddienst vóór de oude muur op de oude gemeentekoer. © Frank
Redactie KW

Tegen begin volgend jaar heeft de oude gemeentekoer in de Stationsstraat een nieuwe geluidswerende muur.

De oude gemeentekoer in de Stationsstraat is zowat de pleisterplaats voor vele jeugdverenigingen. Jeugdhuis Skalul, de jongens- en de meisjeschiro, de KLJ en KAJ en ook het Rode Kruis hebben daar hun lokaal.

In slechte staat

De met graffiti bespoten muur op de oude gemeentekoer was al een tijdje in slechte staat. “De voegen in de muur brokkelden af en de jeugdverenigingen vroegen de gemeente daar iets aan te doen”, zegt Nik Messely (CD&V). “In een recente gemeenteraadzitting werd de sloop van de muur en de vervanging door een betonnen muur goedgekeurd.”

Aanvankelijk werd er overwogen om geen nieuwe muur meer op te trekken. “Maar dat zou bij evenementen zeker geluidsoverlast veroorzaakt hebben voor de bewoners aan die kant in de omgeving van de Stationsstraat. Als je nu in de handen klapt hoor je heel duidelijk dat de oude gemeentekoer een ‘klankkast’ is en het geluid ook door de oude muur gedempt wordt voor de omwonenden. We besloten uiteindelijk toch een nieuwe betonnen muur op te trekken, ietsje hoger dan de huidige muur en met een reliëf dat het geluid breekt.”

“Het kleine gebouw, waar de wc’s van het Rode Kruis zijn, blijft bestaan. Aan de andere kant (de linkerkant als je vanop de koer naar de Stationsstraat kijkt) komt er een zware poort die alleen bij evenementen zal geopend worden. En in de toekomst zal er misschien ook aan de andere kant van de koer (kant Sint-Jozefsstraat) nog een poort kunnen komen.”

Aanvang binnenkort

De werken worden uitgevoerd door de firma Beaver Construct en starten binnenkort. “De kostprijs bedraagt 16.000 euro, exclusief btw en de werken zullen begin volgend jaar af zijn”, besloot de schepen. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier