Nieuwe fietskaart 'Trappen en tappen in het Tieltse'

28/06/17 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

Westtoer presenteert de nieuwe fietskaart 'Trappen en tappen in het Tieltse'. Deze gratis zomerfietsroute van het Brugse Ommeland presenteert de bieren van de streek en geeft tips voor proefadresjes in de gemeenten van het Tieltse.

Nieuwe fietskaart 'Trappen en tappen in het Tieltse'

13de eeuwse halletoren van Tielt © Westtoer

De seizoensfietsroute presenteert twee fietstochten in de gemeenten van het Tieltse. Vanuit centrum Tielt ga je richting Ruiselede en Aarsele voor een fietslus van 24 kilometer of richting Pittem en Schuiferskapelle voor een lus van 25 kilometer. Fervente fietsers kunnen beide lussen combineren. Je ontdekt de bieren van de gemeenten die je passeert en de proefadresjes onderweg. De route brengt je ook naar bezienswaardigheden van de regio. Het Tieltse pakt uit met twee bezoekbrouwerijen, de nieuwe brouwerij De Poes (Tielt) en Brouwerij Maenhout (Pittem).

Bieren en brouwerijen in Tielt

De fietskaart kadert in het themajaar van Tielt rond bieren en brouwerijen. De stad pakt uit met zijn rijke biergeschiedenis, de recente Tieltse bieren, lekkere adressen en bierevenementen. Restaurants en cafeetjes besteden bijzondere aandacht aan het bierthema. Een extra ommetje van 1,5 kilometer in centrum Tielt toont met infoborden het rijke café- en brouwerijverleden.

De kaart is gratis te verkrijgen bij de diensten voor toerisme of online te bestellen via www.brugseommeland.be.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!