Nieuwe eetcafé De Route in Assebroek

Redactie KW

Maandag opent langs de Abdijenroute het nieuwe eetcafé De Route zijn deuren. “We mikken, gezien onze locatie, vooral op de vele fietsers die aan ons terras passeren”, klinkt het.

Fietsers die langs de bekende Abdijenroute passeren kunnen binnenkort weer afstappen om op krachten te komen. Maandag opent eetcafé De Route er zijn deuren in de Weidestraat in Assebroek. De horecazaak die vroeger bekend stond als De Peerdeblomme stond ondertussen een klein jaartje leeg en kreeg de voorbije maanden een grondige opknapbeurt. Ex-schoonzussen Michaella Joos (43) en Petra Vander Borght (46) springen samen met hun dochters Nikita (25) en Phylicia (21) in een nieuw avontuur.

Nieuw horecahoofdstuk

“We leerden elkaar 30 jaar geleden kennen via onze mannen en zijn ook na de breuk altijd goede vriendinnen gebleven”, klinkt het. De samenwerking komt evenwel niet zomaar tot stand. “Ik had een horecazaak in Aalst waar Petra en de meiden geregeld al eens kwamen helpen en was eigenlijk van plan om andere lucht op te snuiven, maar omdat ze me de oren van het hoofd zaagden om samen iets te starten ben ik dan toch gezwicht voor een nieuw horecahoofdstuk”, lacht Michaella.

Vroeger spoorlijn 58

De Route dankt zijn naam aan zijn ligging naast de vroegere spoorlijn 58 die destijds Brugge met Eeklo verbond maar eind de jaren vijftig opgedoekt werd. De treinen maakten plaats voor fietsers en nu passeren heel wat tweewielers langs de Abdijenroute die Steenbrugge met Maldegem verbindt. “Deels daarom vonden we dit ook een aantrekkelijke locatie”, zegt Petra. “Niet alleen op zonnige dagen passeren hier heel wat fietsers en ze zijn dan ook meer dan welkom om te komen uitblazen op ons grote terras. Buiten kunnen we 60 mensen zetten en plannen we nog een speelpleintje te installeren voor de kinderen, we blijven de eerste drie maanden dan ook elke dag open.”

De zaak werd de voorbije twee maanden in een nieuw jasje gestopt en mikt op een traditionele keuken. “We serveren een beperkte kaart met zowel vlees – en visgerechten als tapas. Ook kunnen klanten elke morgen bij ons terecht voor een ontbijt. Wie enkel iets wil komen drinken is uiteraard ook welkom.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier