Nieuwe datum voor Daiselrun in Dadizele

Het bestuur hoopt op de medewerking van de weergoden. © (Foto JS)
Redactie KW

Op zaterdag 24 februari is er de zevende editie van de Daiselrun, een organisatie van atletiekvereniging Dapalo Dadizele. Die krijgt dit jaar een nieuwe datum op de loopkalender.

De Daiselrun lokte de voorbije jaren in de periode rond Pinksteren telkens honderden lopers naar de omgeving van de polyvalente loods. “We merkten echter dat het aantal deelnemers wat daalde. Communies en heel wat andere wedstrijden in de periode zorgden ervoor dat we uitkeken naar een nieuwe datum”, aldus Dorine Desmet van Dapalo.

Een nieuwe datum werd vastgeprikt op zaterdag 24 februari. “In februari staan er nog maar heel weinig stratenlopen op de kalender. De Daiselrun kan voor vele atleten de opener van het nieuwe wegseizoen betekenen.”

Dapalo kiest volgende week zaterdag voor dezelfde formule als de voorbije jaren. Het sportevenement wordt omstreeks 14 uur afgetrapt door de jeugd. De atletiekvereniging organiseert ook een wedstrijd voor personen met een beperking.

Run & Bike

Atleten die houden van korte wedstrijden kunnen deelnemen aan de jogging over 3,8 kilometer. De start van de hoofdwedstrijd over 10 tien kilometer staat gepland om 15.30u. De start en de aankomst van de wedstrijden ligt ook dit jaar nabij de polyvalente loods in de Nijverheidslaan. Na de wedstrijden kan er ook dit jaar uitvoerig nagekaart worden in de polyvalente loods. Met de tombola zijn enkele waardevolle prijzen te winnen.

“We kijken enorm uit naar de Daiselrun. We merken dat de voorinschrijven al vlot binnenkomen.” Vooraf inschrijven kan nog tot en met 18 februari via de website www.dapalo.be. De dag zelf kan er ingeschreven worden vanaf 13 uur.

Na de oefencross in januari is de Daiselrun al de tweede organisatie in 2018. In maart organiseert Dapalo een run & bike. In het voorjaar staat er ook nog een pistemeeting op de kalender. Dapalo kleurt het najaar met haar jaarlijkse veldloop in Moorslede.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier