Nieuwe commandant brandweerkorps Diksmuide en Leke aangesteld

De nieuwe bevelvoerder ontvangt de korpsvlag uit handen van de burgemeester. © foto AC
Redactie KW

De nieuwe commandant Filip Vandenberghe van het brandweerkorps van Diksmuide en Leke werd op zaterdag 20 mei officieel aangesteld.

Aan de brandweerkazerne werd een stoet gevormd door de brandweermannen en vrouwen van de korpsen Diksmuide en Leke, gevolgd door een afvaardiging van de korpsen van Ieper, Nieuwpoort, Koekelare, Kortemark en Houthulst met ook een delegatie van de Feuerwehr uit het Duitse Finnentrop. Ook Burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden van de stad Diksmuide, korpschef van politiezone Polder Johan Geeraert en kolonel zonecommandant Robert Van Praet stapten mee.

De stoet vertrok aan de Heernisse onder begeleiding van Koninklijke Harmonie De burgers en Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Keiem en ging via de Generaal Baron Jacquesstraat, de Stationsstraat naar het Burggraaf Frederikplein nabij het station in Diksmuide. Paradecommandant Lode De Keyser, officier dienstchef bij de brandweer van Houthulst, leidde de hele ceremonie. Majoor Dirk Coopman gaf na bijna 40 jaar dienst het bevel van de post Diksmuide door aan Kapitein Filip Vandenberghe. Hij is al sinds 2015 postoverste bij de brandweerpost Leke. Ruim honderd brandweermannen volgden de ceremonie.

(AC – foto AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier