Nieuwe chef voor de Marine voorgesteld in Zeebrugge

21/09/16 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:35

De Marine heeft sinds dinsdag een nieuwe commandant die werd aangesteld tijdens een militaire plechtigheid in de Marinekazerne in Zeebrugge in aanwezigheid van Minister van Defensie Steven Vandeput.

Nieuwe chef voor de Marine voorgesteld in Zeebrugge

De 54-jarige Divisie Admiraal Wim Robberecht werd aangesteld in opvolging van Flottielje Admiraal Georges Heeren, die nu definitief op rust gaat.

De nieuwe stafchef van de Marine is zijn carrière begonnen aan boord van het zeilschip van de Marine de Zenobe Gramme waar hij de nodige ervaring opdeed op zee. Hij had tijdens de voorbije jaren tal van officiersfuncties aan boord van meerdere schepen. "Het ging zowel om mijnenjagers als fregatten waar ik een functie had", vertelt Divisie Admiraal Wim. "Driemaal was ik commandant aan boord waarvan ik nog herinneringen heb aan de buitenlandse operatie met het fregat de Leopold I in Libanon. Toen waren wij bezig met een Uno opdracht. In totaal ben ik twaalf jaar aan boord geweest van de schepen. Daarnaast heb ik ook tal van taken vervuld aan wal. Zo was ik stafofficier operaties in Nederland met welke Marine wij nu reeds twintig jaar samenwerken op tal van vlakken."

"Verder heb ik ook gefunctioneerd als kabinetschef van de Chef Defensie. Er wachten mij alvast een aantal uitdagingen in de toekomst waaronder de vervanging van de mijnenjagers, maar ook de aankoop van nieuwe fregatten waarvoor wij zullen samenwerken met de Marine van Nederland."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!