Nieuwe carnavalstoet na 16 jaar denderend succes in De Panne

Een praalwagen met drag queens. © MVO
Redactie KW

Na 16 jaar staken de twee voormalige carnavalsverenigingen van De Panne de hoofden bij elkaar. De Orde van de Beren en Kort en Goed verenigden zich in één vzw, carnaval De Panne.

Sinds eind oktober vorig jaar werd er koortsachtig gewerkt om van de eerste editie van hun carnavalsstoet een opzienbarend spektakel te maken.

Het in ere herstellen van deze traditie was duidelijk meer dan een goede gok: langs het hele traject door het centrum van De Panne was het volk van heinde en verre toegestroomd. Het publiek kreeg niet alleen een confettidouche, maar er werden ook gul snoepjes en gezonde appels uitgegooid vanop de bontversierde praalwagens. Zowel lokale verenigingen als carnavalgroepen uit het hele land stapten mee in de stoet.

De kinderen van basisschool de Dolfijntjes beleefden zichtbaar dolle pret, net als de scouts uit Oostduinkerke. Kabouter Plop en Maya de Bij dansten of hun leven ervan afhing, maar moesten het onderspit delven tegen de sambadanseressen die de mannelijke toeschouwers helemaal op hun hand hadden. Blikvanger was de praalwagen met minister Weyts als kop van Jut, die een trap onder zijn achterste kreeg vanwege het invoeren van de 70 km/u.

Afsluiter was de praalwagen met dansende drag queens die meer dan één man misleidden met hun adembenemende vrouwenbenen. Ter gelegenheid van deze nieuwe eerste carnavalstoet sinds jaren was er een eretribune geïnstalleerd waarop onder meer het college van burgemeester en schepenen met goedkeurende blikken de stoet gadesloeg. De carnavalsoptocht werd afgesloten met een spetterende afterparty in De Boare.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier