Nieuwe buitenkleedkamers op Lange Munte

We herkennen Philip Vanderstichele, Mia Maes, Arne Vandendriessche en Kelly Detavernier. © LOO
Axel Vandenheede

De versleten buitenkleedkamers op sportcampus Lange Munte verdwijnen. Stad Kortrijk investeert 924.500 euro in een nieuwe infrastructuur die in april 2019 klaar moet zijn.

Aan het verhaal over de buitenkleedkamers op Lange Munte wordt al een hele tijd geschreven: in 2008 al plaatste het stadsbestuur kleedkamercontainers op de site om de hoge nood te lenigen. Intussen werden plannen gemaakt om een aantal kleedkamers bij te bouwen. Maar het bleef de voorbije negen jaar om budgettaire redenen bij plannen.

“De containers staan er al een hele tijd en dat is er aan te zien”, zegt schepen van Gebouwen Arne Vandendriessche (Open VLD). “Ik maak dat tijdens het voetbalseizoen aan den lijve mee: ik speel bij de Rotte Kiwi’s en we kleden ons om in die containers, die versleten zijn en op bepaalde plaatsen beschimmeld zijn. Omdat dit zo niet langer kan, hebben we ingegrepen: stad Kortrijk maakt 924.500 euro vrij om nieuwe kleedkamers te bouwen, zodat die containers op termijn weggenomen kunnen worden”, aldus de schepen. In september wordt de studieopdracht aanbesteed, tegen april volgend jaar moet er een definitief ontwerp voorliggen. Daarna kunnen de werken starten. Tegen april 2019 dan moeten de kleedkamers opgeleverd zijn.

14 kleedkamers

De nieuwe kleedkamers zullen alvast veel meer mogelijkheden bieden. De huidige infrastructuur omvat zes kleedkamers met douches, een kleedkamer voor scheidsrechters en een berging. Het nieuwe complex zal 14 kleedkamers tellen, zes kleedkamers voor scheidsrechters en een berging. De kleedkamers zullen aan de kleedkamerhal van het huidige gebouw komen. Daardoor kan er eventueel een dakterras komen voor cafetaria X-tra Time.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier