Nieuwe Brugse zorgvereniging Mintus trekt op roadshow

Redactie KW

Binnen het Brugse OCMW is sinds kort de zorgvereniging Mintus actief, die alle zorgdiensten bundelt. Ze trekken vanaf 20 februari op ‘roadshow’ om de Bruggelingen in te lichten waar Mintus precies voor staat.

Mintus bundelt alle zorgdiensten van het OCMW en dat zijn de zeven woonzorgcentra, de twee dagverzorgingscentra, de vier serviceflatgebouwen, de talrijke seniorenwoningen in en rond Brugge en tot slot de tien dienstencentra, twee ontmoetingscentra en de brede waaier aan thuiszorgdiensten.

De bedoeling van Mintus is om de senioren zo lang mogelijk thuis te houden dankzij de talrijke diensten die aangeboden worden aan die mensen, zoals de de boodschappendienst, de taxibonnen, de Minder Mobielen Centrale, de levering van warme maaltijden aan huis, hulp in het huishouden en het personenalarmsysteem”, aldus OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Alle inwoners van de Brugse regio hebben er belang bij om te weten waar Mintus precies voor staat. Net daarom trekken wij de baan op met onze ‘Mintus Roadshow’. We zullen op elf verschillende locaties de dienstverlening uit de doeken doen. Volgende week ontvangen alle Bruggelingen een uitgebreide infofolder in de brievenbus met de toelichting van het aanbod en de uitnodiging om langs te komen op één van onze roadshows. De aftrap zal op dinsdag 20 febuari gegeven worden in het Woonzorgcentrum Hallenhuis aan de Pastoriestraat in Sint-Andries.”

(SR-foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier