Nieuwe brandweerkazerne van Lo officieel geopend

Redactie KW

In Lo vond vrijdagavond in aanwezigheid van ruim 200 genodigden de officiële opening plaats van de vernieuwde brandweerkazerne.

Na het sluiten van de brandweerpost Reninge in augustus 2014, verhuisden de brandweermannen en hun materieel naar de brandweerpost in Lo. Dat leidde tot plaatsgebrek. De kazerne in Lo werd daarom uitgebreid met onder meer een persluchtlokaal voor het onderhoud van de adembescherming, een aparte kleedruimte voor de interventiekledij en extra bergruimte.

Van links naar rechts: Kapitein Guido Snick, schepen Lena Merlevede, burgemeester Lode Morlion, schepen Johan Matthys, schepen Monique Bertier en Kolonel Robert Van Praet.
Van links naar rechts: Kapitein Guido Snick, schepen Lena Merlevede, burgemeester Lode Morlion, schepen Johan Matthys, schepen Monique Bertier en Kolonel Robert Van Praet.© (Foto KVCL)

Burgemeester Lode Morlion van Lo-Reninge en zonecommandant van de brandweer Westhoek Kolonel Robert Van Praet onthulden onder het goedkeurend oog van postoverste van de brandweer Lo-Reninge Kapitein Guido Snick een gedenkplaat. De officiële opening werd afgesloten met een receptie.

Nieuwe brandweerkazerne van Lo officieel geopend

(KVCL – Foto’s KVCL)