Nieuwe beurs in Kortrijk vestigt aandacht op ecologisch, duurzaam leven

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Hoe kan je eenvoudiger, goedkoper, met meer vrije tijd en duurzamer leven in de stad Kortrijk? Rond dit thema organiseren de Stad Kortrijk, de Provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse Milieufederatie en Vormingplus voor de eerste keer een dag ‘Slim en Duurzaam Leven’.

Voor iedereen die op zoek is naar concrete tips om op een eenvoudige en creatieve manier duurzamer te leven, is er op 2 juni de inspiratiebeurs ‘Slim en duurzaam leven’ in Depart Kortrijk. Een hele dag worden lokale initiatieven in de kijker gezet over delen, ruilen, leven met minder afval, minder verspillen en meer. De nieuwe beurs telt meer dan 55 deelnemers. Er zijn 30 standhouders en 12 workshops.

Tijdens de workshops leer je hoe zonder grote kunstgrepen eenvoudig en creatief je ecologische voetafdruk kan verminderen. “Dat gaat van poetsproducten tot het zelf maken van ecologische make-up tot plantaardig koken en deeleconomie”, duidt schepen van Milieu Bert Herrewyn. “We zien dat de jonge gezinnen die naar Kortrijk komen wonen en jonge initiatiefnemers in vergelijking met vroeger anders staan tegenover de milieu- en ecologieproblematiek“, aldus schepen van Sociale zaken en Armoedebestrijding Philippe De Coene.

Verder zijn er ook storyvertellers die uit eigen ervaring vertellen: bijvoorbeeld leven zonder auto, leven in een cohousingproject, herbruikbare luiers, en meer. De beurs heeft plaats op 2 juni van 10 tot 17 uur in Depart Kortrijk aan het Nelson Mandelaplein. De toegang is gratis. (Peter Van Herzeele/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier