Nieuwbouw wzc Marialove in Heestert geopend

Redactie KW

Na maandenlang bouwen en verbouwen, werd de nieuwe vleugel van woonzorgcentrum Marialove in de Zwevegemse deelgemeente Heestert in gebruik genomen.

Samen met de eerdere nieuwbouw, die in 2014 gerealiseerd werd, stijgt het aantal kamers in het woonzorgcentrum tot 245. Daarmee zijn de werken nog niet afgelopen, momenteel is men bezig met de kapel te renoveren met onder meer een kunstwerk van de bekende Brody Neuenschwander.

Binnenkort start ook de laatste fase van het grote nieuwbouw- en renovatieproject, waarbij nog een aantal kamers moeten gerenoveerd worden en het lokaal dienstencentrum De Symfonie er onderdak zal krijgen. Men hoopt tegen eind 2017 met alles klaar te zijn. De totale nieuwbouw en renovatie zal ruim 24 miljoen euro gekost hebben.

Met het nieuwe woonzorgcentrum komt Curando, eigenaar van Marialove, tegemoet aan de nood aan aangepaste opvang voor hulpbehoevende senioren in de regio Zwevegem. Daarnaast zet Curando meer en meer in op initiatieven om mensen thuis te ondersteunen. De opstart van het lokaal dienstencentrum De Symfonie, de samenwerking met B-post, de uitbouw van Cura thuisverpleging zijn daar voorbeelden van.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier