Nieuw zwembad van Poperinge officieel geopend

01/07/16 om 06:32 - Bijgewerkt om 06:32

Burgemeester Christof Dejaegher en schepen Jurgen Vanlerberghe hebben donderdagavond in opvallende outfit het nieuwe zwembad De Kouter officieel geopend.

Nieuw zwembad van Poperinge officieel geopend

Vrijdagmorgen om 7 uur opent het nieuwe zwembad De Kouter de deuren voor het grote publiek. Donderdagavond vond de officiële opening al plaats. Zo'n 350 genodigden trotseerden een uur lang een temperatuur van 32 graden in het zwembad. Het grootste deel van de openingsshow vond plaats op het water, hoe kon het ook anders. Onder meer waterballetschool Olumpia Kortrijk gaf een optreden in het water en op een videomuur werden enkele filmpjes afgespeeld waarbij interviews getoond werden met de aannemer en de architect van het zwembad.

Lint onder water

Daarna kregen burgemeester Christof Dejaegher en schepen van Sport Jurgen Vanlerberghe hun 'moment de gloire'. Ze mochten in zwemoutfit ten tonele verschijnen. Terwijl de burgemeester koos voor een eenvoudig zwemshirt, had schepen Vanlerberghe een heus zwempak aangetrokken. Eerst volgde een interview in een bootje op het water en daarna mochten ze het zwembad officieel inzwemmen.

Nieuw zwembad van Poperinge officieel geopend

Op de bodem van het sportbad lag een lint dat ze mochten doorknippen. Het was even zoeken naar een schaar, maar uiteindelijk konden ze het lint doorknippen. Ze onthulden ten slotte nog een gedenkplaat en daarna mochten alle genodigden naar een receptie in jeugdcentrum De Kouter.

(JL - foto's MD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!