Nieuw zwembad in Roeselare opent op 27 augustus

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Het nagelnieuwe zwembadcomplex Sportoase Schiervelde in Roeselare opent op maandag 27 augustus de deuren. Momenteel zitten de werken perfect op schema.

Het nieuwe multifunctionele zwembadcomplex Sportoase Schiervelde wordt binnen een goeie drie maanden in gebruik genomen. “De werffase loopt bijna ten einde en we kunnen ons stilaan over de exploitatie beginnen buigen”, zegt Michël Schouwaerts, operationeel directeur van Sportoase.

De groep heeft momenteel elf sites in België en heeft zes nieuwe complexen in aanbouw. “Sportoase Schiervelde wordt een modern zwemparadijs. We zullen 360 dagen per jaar geopend zijn en hanteren erg flexibele toegangsuren. Op weekdagen van 8 tot 22 uur, tijdens het weekend en op feestdagen van 8 tot 18 uur.”

Het nieuwe zwembad moet het huidige Spillebad aan de Hippoliet Spilleboutdreef vervangen. “Dat blijft tot en met zondag 5 augustus open en er komt geen jaarlijkse sluiting in juni. Na 5 augustus zal het Spillebad drie weken gesloten zijn om de overgang naar Sportoase Schiervelde mogelijk te maken.”

Nieuw zwembad in Roeselare opent op 27 augustus
© STEFAAN BEEL

Om die sluiting wat te verzachten, kunnen Roeselarenaars aan het inwonerstarief terecht in het Krekelbad van Izegem. “Dat bedraagt amper 4 euro voor zwemmers ouder dan zes jaar. Aan de kassa hoef je enkel te vermelden dat je in Roeselare woont en eventueel je identiteitskaart tonen.”

De stad Roeselare organiseert op woensdag, donderdag en zaterdag een shuttledienst van en naar Izegem. Van aan het Spillebad vertrekt telkens om 14, 15, 16 en 17 uur een bus richting Izegem. Terugkeren gebeurt om 14.40 uur, 15.40 uur, 16.40 en 17.40 uur.

All-intarief

Op maandag 27 augustus opent Sportoase Schiervelde feestelijk de deuren, maar een dag eerder vindt er een feestelijke opendeurdag plaats, waarbij je een unieke blik krijgt van de werking voor én achter de schermen van het nieuwe zwembad.

“We zullen een all-intarief hanteren”, aldus nog Michël Schouwaerts. “Voor één prijs kan je van alle faciliteiten genieten. Wie enkel baantjes komt zwemmen, betaalt uiteraard een lagere toegangsprijs.” Hoe de tarieven er exact zullen uit zien, is nog niet duidelijk.

Nieuw zwembad in Roeselare opent op 27 augustus
© STEFAAN BEEL

De faciliteiten op Schiervelde zijn alvast niet min: een zwembad van 25 op 21 meter, een instructiebad met beweegbare bodem, een peuter- en kleuterzone met speelelementen, een uitgebreid recreatief gedeelte met een golfslaginstallatie, glijbanen, een wildwaterbaan… De wellnesszone telt die verschillende soorten sauna’s, er is een fitness van 266 vierkante meter, je kan aan indoor cycling doen en er komt een brasserie met terras en zicht op het recreatiegedeelte van het zwembad en de buitenspeeltuin.

In het nieuwe zwembad zullen 22 fulltime-equivalenten werken, wat neerkomt op een 28-tal mensen. Negen van de twaalf krachten uit het huidige Spillebad maken mee de overstap. “Voor onze contractuelen die bij Sportoase mogelijk iets minder zullen verdienden, heeft de stad zich geëngageerd om het verschil twee jaar lang bij te passen”, benadrukt schepen Nathalie Muylle (CD&V).

Het nieuwe zwembad zal deel uit maken van een pas opgericht zwembadnetwerk, waar ook Staden, Izegem, Ledegem, Meulebeke en Hooglede aan meewerken. Lees er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier