Nieuw zeezwemevenement in Zeebrugge

20/06/17 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:19

Op vrijdag 21 juli 2017 organiseren de Langerei Zwemmers en Icarus Surfclub in samenwerking met de Stad Brugge en de strandreddingsdienst een zeezwemactiviteit in Zeebrugge.

Nieuw zeezwemevenement in Zeebrugge

Het badengebouw in Zeebrugge © red

Om 18.15 uur kunnen jeugdige zwemmers het water in voor 500m. Om 18.30 uur volgen volwassenen voor 1km. De deelnameprijs bedraagt 3 euro. Er wordt gestart op het strand ter hoogte van het Badengebouw. Van daaruit gaat het richting Blankenberge. Ter hoogte van de surfclub verlaten de zwemmers het water. Strandredders, in boten en kajaks, begeleiden de zwemmers langs de kustlijn.

Burgemeester Renaat Landuyt: "Zwemmen in open water is een steeds populairder wordende sportdiscipline. Zwemclubs zoals de Brugse Ijsberen en de Langerei Zwemmers spitsen zich daarop toe. Al zijn ook heel wat triatleten die graag open water opzoeken. In de beleidsnota van de Stad namen we op om voor die discipline mogelijkheden te creëren. Dit zeezwemmen volgt die lijn. Al staat dit evenement open voor iedere geoefende zwemmer."

Bruno Chinitor, secretaris van de Langerei Zwemmers: "Als club zijn wij heel blij om samen met de Stad, Icarus Surfclub en de strandreddingsdienst deze sportieve activiteit te organiseren. Het is naast onze Start To Openwater Swim-actie een nieuw initiatief om meer mensen in het open water te krijgen."

Christophe Coene van Icarus Surfclub vult aan: "Met dergelijke sportevents kunnen we meer volk naar Zeebrugge trekken en de Bruggelingen hun strand terug leren kennen! Zelf doe ik sowieso mee, hopelijk volgen er nog een aantal leden van de surfclub... We hopen alvast op gunstige weersomstandigheden."

Indien de weersomstandigheden op 21 juli onvoldoende zijn om de veiligheid te waarborgen, wordt de activiteit uitgesteld naar zaterdag 19 augustus 2017.

Info en inschrijven kan via www.langerei.be.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!