Nieuw woonproject aan Spuikom in Oostende

De ontwerper tekende een logisch, degelijk en duurzaam ontwerp. (GF)
Redactie KW

Het stadsbestuur verleende een bouwvergunning aan de Oostendse Haard voor het bouwproject ‘Met Zicht’ met 60 woonentiteiten op de Vuurtorenwijk.

De site van ‘Met Zicht’ bestaat uit twee percelen. Het eerste perceel, gelegen aan de Schietbaanstraat, is onbebouwd. De wegen en infrastructuur zijn wel al aangelegd. Het tweede perceel bestaat uit drie appartementsgebouwen, gelegen aan de Voorhavenlaan, die eerst afgebroken worden en dan vervangen door nieuwbouw. Daarvoor werd nu een bouwvergunning afgeleverd.

“Voor de eerste keer ging de Oostendse Haard in zee met de Vlaams Bouwmeester. Via een wedstrijdformule na een open oproep kwamen de gerenommeerde B-architecten, bekend van de renovatie van De Grote Post, als winnaar uit de bus. Zij werken samen met Bevk Perovic Architekti uit Slovenië”, licht directeur van de Oostendse Haard Vanessa Vens toe. “Het project laat ons toe om oudere mensen binnen de wijk naar een kleinere woning te laten verhuizen.”

Vier woonblokken

“Het project omvat de bouw van vier woonblokken, goed voor 60 woonentiteiten, verdeeld over twee percelen. Het complex bevindt zich tussen Jan Diericksenstraat, Voorhavenlaan, Schietbaanstraat en Van Hembdenstraat en rondom de Verstellestraat. Elke blok is opgebouwd uit drie bouwlagen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw Kurt Claeys.

Op het perceel grond aan de Schietbaanstraat en met zicht op de Spuikom worden 40 appartementen gebouwd. Dit project kent een unieke wintertuin en elk appartement heeft een terras met zicht op de Spuikom”, zegt Vanessa Vens.Vervolgens wordt overgegaan tot de afbraak van de appartementen gelegen aan de Voorhavenlaan. Op deze site worden nogmaals 20 appartementen gerealiseerd.

“Degelijk en duurzaam”

“De ontwerper zorgde, op onze vraag, voor een logisch, degelijk en duurzaam ontwerp en budgetvriendelijke architectuur. Dit is kwalitatieve huisvesting brengt”, vervolgt Vanessa Vens. Na de bouw van de 60 appartementen zullen in het midden van het terrein 13 woningen met drie slaapkamers worden gebouwd.

Het totale project wordt geraamd op 6.534.932,00 euro. De Oostendse Haard leent dat geld aan de VMSW. De aanbestedingen kunnen starten van zodra de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) het project heeft goedgekeurd. De bouw moet beginnen voor de zomer van 2017 en in 2019 moet alles klaar zijn.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier