Nieuw woonblok bepaalt beeld van de Bruggestraat in Ruiselede

Het gebouw op de hoek van de Bruggestraat en de Oude Tieltstraat. (GF)
Lieven Vancoillie

Residentie Ter Cauwen bepaalt in de toekomst het beeld van de Bruggestraat. Waar vroeger De Eendracht was gevestigd, komt een woonblok.

In het centrum van Ruiselede zijn de werken gestart voor de bouw van een nieuw, modern appartementencomplex en 3 aanpalende woningen. Het nieuwe project, goed voor 12 extra woongelegenheden mét parkeergarages, komt op de hoek van de Bruggestraat en de Oude Tieltstraat.

De woonblok zal mee het straatbeeld van Ruiselede bepalen voor al het verkeer dat vanuit het noordwesten (richting Beernem) het molendorp komt binnengereden. Eind oktober worden de funderingen gelegd. Eind 2016 moeten de appartementen klaar zijn.

Café De Eendracht

Residentie Ter Cauwen is de naam van het nieuwe appartementsgebouw dat wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Danneels uit Brugge i.s.m. architectenbureau Jonckheere uit Brugge. Op de site, op de hoek van de Bruggestraat en de Oude Tieltstraat, stonden vroeger een aantal woningen en was lange tijd café ‘De Eendracht’ gevestigd. De voorbije maanden werden de oude panden helemaal afgebroken en is alles in gereedheid gebracht voor het aanleggen van de funderingen.

In de Bruggestraat komen nog eens drie ééngezinswoningen, aanpalend aan het appartementsgebouw, met 3 of 4 slaapkamers. Het geheel krijgt eenzelfde moderne, trendy architectuur waarbij titaangrijze bakstenen worden afgewisseld met witte en grijze gevelpanelen.

In de Bruggestraat komen drie nieuwe woningen. (GF)
In de Bruggestraat komen drie nieuwe woningen. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier