Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in Assebroek

Redactie KW

Het provinciebedrijf Westtoer heeft zaterdag hun elfde wandelnetwerk in de provincie voorgesteld. Het gaat om het wandelnetwerk Velden en Meersen dat zich situeert in de groene regio ten oosten van Brugge met een mix van natuur, landschappen en historische bezienswaardigheden.

Het netwerk werd zaterdagmiddag samen met alle partners officieel geopend ter hoogte van de Assebroekse Meersen. Dit wandelnetwerk strekt zich uit over Brugge, Steenbrugge, Ver-Assebroek, Sijsele, Moerbrugge en Oedelem. De naam van het wandelnetwerk verwijst naar de historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg.

Het nieuwe wandelnetwerk is volgens gedeputeerde Franky De Block en schepen voor Groen Philip Pierins goed voor 115 kilometer wandelpaden met 88 knooppunten. De wandelkaart Velden en Meersen werd uitgegeven op een scheurvrije en waterbestendig papier. De kaart kost 6 euro en zal te koop zijn bij Westtoer, toerisme Brugge, het provinciaal infocentrum Tolhuis en de toeristische diensten van Beernem, Damme en Oostkamp.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier