Nieuw toilet Kerelsplein is vandalismebestendig

Na de vernieuwingen steeg het bezoekersaantal, waardoor de nood aan een openbaar toilet groot was. Die is er nu op maat van de omgeving. (GF)
Redactie KW

Op de site van het Kerelsplein in Roeselare is er nu ook een openbaar toilet waarbij vandalisme en drugs geen kans krijgen.

Sinds de vernieuwing van de site het Kerelsplein in Roeselare is het aantal bezoekers er flink gestegen. “We merkten dat de nood aan een openbaar toilet groter en groter werd”, vertelt Kurt Vandaele van de Jeugddienst. “Daarom dat we met onze eigen diensten een toilet uitgewerkt hebben, perfect verwerkt onder de trap.”

“Omdat de sociale controle hier bij momenten beperkt is, hebben we voor een toilet gekozen die tegen een stootje kan. Op die manier willen we vandalisme bestrijden. Daarnaast werken we ook met een speciale verlichting om drugs tegen te gaan. Met deze verlichting is het onmogelijk om de aderen te vinden en dus ook onmogelijk om bepaalde soorten drugs te gebruiken. Deze maatregel hebben we vooral preventief genomen.”

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier