Nieuw speelplein in woonwijk Bosheide in Adinkerke feestelijk geopend

We zien schepenen Ann Woestijn en Christophe Delrive, burgemeester Ann Vanheste, architect Jurgen Van de Walle en schepen Arne Debaeke met de kinderen van de wijk Bosheide. © JTV
Redactie KW

De Adinkerkse wijk Bosheide, een zijstraat van de Veldstraat, kreeg een uniek, natuurlijk speelterrein. Het project kwam tot stand in nauw overleg met de buurtbewoners.

“Een hut om in te spelen, een parcours om af te leggen, kKampen bouwen… Het gemeentebestuur luisterde naar de ideeën van de kinderen en volwassenen die in en rond Bosheide wonen om een speelterrein aan te leggen op maat van de buurt. Samen met een ontwerpbureau werd een nieuwe invulling gegeven aan het concept speelterrein. Het resultaat? Een origineel ontwerp dat kinderen stimuleert om zelf avonturen te bedenken en beleven én om creatief met de natuur om te gaan.

Ecologisch gekapt hout

Vanaf 3 juli kunnen de kinderen zich uitleven op de klimspin, de speelrups, de stelten en het klim- en klauterparcours… Voor ieder kind is er wat wils. Het zijn niet de speeltoestellen die centraal staan, maar wel de beleving van de kinderen én van de ouders, want zij gaven heel duidelijk aan dat ze ‘elkaar ontmoeten’ en ‘een waardevol landschap’ belangrijk vinden. De realisatie van het speelplein was in handen van architect Jurgen Van de Walle (Grondig Groen). Het materiaal van de meeste speeltuigen is een duurzame soort hardhout (Robinia). Deze Europese houtsoort wordt ecologisch gekapt.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier