Nieuw sociaal woonbouwproject gepland naast wzc De Zathe

Zo zal het gebouw van de assistentiewoningen opgetrokken worden. Zicht vanuit de Rijkswachtstraat met de kerktoren in de achtergrond. GF
Redactie KW

Een nieuw bouwproject zal voorzien in 36 assistentiewoningen voor ouderen. Ook zullen er drie sociale koopwoningen voor jonge gezinnen gebouwd worden. Uniek aan dit project is dat vijf jonge architecten de plannen uittekenden.

“In juni vorig jaar vroeg onze sectorarchitect bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) of wij interesse hadden om via de procedure ‘Jonge Architecten aan Zet’ een architect aan te stellen voor een van onze nieuwe projecten”, start Patrick Verbrugge, voorzitter van woonmaatschappij IJzer en Zee. “In de periode planden wij net de bouw van het nieuwe Woonzorgcentrum De Zathe op de terreinen van het voormalige voetbalveld van Nieuwpoort aan de rand van de oude stadskern. Mede dankzij de beslissing van het stadsbestuur van Nieuwpoort werd Woonmaatschappij IJzer en Zee gevraagd om assistentiewoningen en seniorenflats te bouwen op de rest van de terreinen. Die vraag en dat voorstel konden ons dus op geen beter moment bereiken.”

Jonge architecten

De opdracht voor het sociale woningbouwproject werd uitgeschreven en maar liefst 57 deelnemers waagden hun kans. Uit die groep koos de jury vijf jonge laureaten. “De jury koos een ontwerp dat beantwoordde aan de vier gelijkwaardige criteria: flexibiliteit, duurzaamheid, bouwbudget en architecturale en stedenbouwkundige kwaliteit.”

“De eerste fase van dit project aan de Onze-Lieve-Vrouwstraat zal vermoedelijk starten in 2016”, zegt voorzitter Frans Verhegge. “In totaal zullen er 36 assistentiewoningen gecreëerd worden, maar ook drie sociale koopwoningen voor jonge gezinnen. Deze woningen zullen drie slaapkamers en een mooie tuin hebben. De uitvoering van alles zal trouwens qua stijl en aanpak naadloos overgaan in die van het recent gebouwde en aanpalende woonzorgcentrum.” Op de foto een digitaal beeld van de komende nieuwe assistentiewoningen.Voor meer info kan je tereht bij Woonmaatschappij IJzer en Zee, directie@wijz.woonnet.be, www.ijzerenzee.be

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier