Nieuw RUP maakt project op site van Camping Zeepark in De Panne mogelijk

Schepen van Ruimtelijke Ordening Bram Degrieck met achter zich de nu al desolate campingvlakte. © RLV
Redactie KW

Er is een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) in de maak dat de toekomst van de site van Camping Zeepark (85 ha), op de grens van De Panne met Sint-Idesbald, zal bepalen.

“Het RUP komt er, nadat in 2012 een aanvraag voor het bouwen van vakantiehuisjes en ondergrondse garages door ons werd geweigerd”, aldus de Pannese schepen van Ruimtelijke Ordening Bram Degrieck. “Het RUP tekent de krijtlijnen uit, waarbinnen projecten er in de toekomst moeten voldoen.”

Gezien de camping zich volledig op recreatiegebied bevindt, kan er dus op gebouwd worden“, vervolgt de schepen. “Maar de site is te belangrijk en biedt te veel mogelijkheden om er zomaar een nieuw vakantiepark op te bouwen. Er zijn plannen voor het gebied, waarbij nieuwe duinen worden gecreëerd, met daarin ingekapseld een aantal gebouwen en mogelijk een hotel.”

Ik ben de laatste die zegt dat er in de duinen mag gebouwd worden“, onderstreept schepen Degrieck de meerwaarde van het project voor de kustgemeente. “Maar nu worden nieuwe duinen gecreëerd en zelfs natuurgebied toegevoegd. Het uiteindelijke resultaat zal in ieder geval beter zijn dan de desolate camping die nu, behalve een viertal maanden, het hele jaar door een troosteloze aanblik biedt.”

(RLV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier