Nieuw rouwcentrum wordt grootste van Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

In de Gitsestraat ter hoogte van het nummer 60 zijn ze momenteel bezig met het grootste rouwcentrum van Roeselare te bouwen.

“Onze nieuwe aula zal 150 zitplaatsen en 50 staanplaatsen tellen”, zegt begrafenisondernemer Patrick Parmentier. “In de zomer van volgend jaar moet onze nieuwe vestiging, inclusief eigentijds funerarium, opengaan.”

Momenteel is de zaak van Patrick Parmentier nog gevestigd in het begin van de Gitsestraat, waar hij in 2008 de begrafenisonderneming van Willy Vandeputte overnam. “Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik in mijn leven die stiel zou uitoefenen”, vertelt Patrick. “Ik ben eigenlijk drukker van opleiding en ging aan de slag bij De Weekbode. Na een paar jaar kreeg ik de kans om een drukkerijtje over te nemen in mijn geboortedorp Oostnieuwkerke. We namen ook heel wat rouwdrukwerk aan en langs deze weg leerde ik de wereld van de begrafenisondernemers kennen.”

Na de overname heeft Willy Vandeputte nog twee jaar meegelopen met Patrick en hem alle knepen van het vak geleerd. “Dit beroep doe ik echt wel met hart en ziel”, vertelt Patrick. “En mijn motto is: doe gewoon en onopvallend, dat hebben de mensen uiteindelijk het liefst.”

In volle evolutie

Een evolutie is de snel toenemende vraag naar uitvaartdiensten buiten kerkelijk verband, waardoor een heel aantal begrafenisondernemers de jongste jaren een eigen aula uitbouwden. “Het wordt stilaan een must als je als in deze branche nog een toekomst wil hebben. We speelden dan ook al een tijdje met het idee om te investeren in een eigen aula, en tegelijk ook onze zaak in een moderner kleedje te stoppen, op een beter gelegen plaats. Want waar we nu zitten, hebben we geen eigen parking.”

Afzonderlijke ingangen

De zoektocht naar een geschikte locatie verliep aanvankelijk moeizaam, tot zich plots een opportuniteit voordeed. “Iets verderop in de straat, aan het nummer 60 konden, we een woning met oude loodsen kopen, op een terrein van 1.500 vierkante meter. Deze gebouwen hebben we gesloopt en op deze site verrijst nu een nieuw complex van om en bij de 800 vierkante meter. De overige ruimte benutten we maximaal als parking, maar die zal wel goed afgescheiden worden van de straatkant. We vinden het immers belangrijk dat familie en kennissen de nodige intimiteit krijgen bij het rouwgebeuren.”

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 5 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier