Nieuw Roeselaars Welzijnshuis feestelijk geopend

© STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Op vrijdagavond vond de officiële opening plaats van het Welzijnshuis aan de Gasthuisstraat, op zaterdag is er opendeurdag voor het grote publiek, van 10 tot 17 uur

Het Welzijnshuis kwam tot stand door de samenvoeging van de sociale diensten van het OCMW en de welzijnsdienst van de stad Roeselare, tot voor kort gevestigd in het wel huis Welwel in de Zuidstraat.

In het Welzijnhuis hebben ook heel wat externe partners uit de welzijnssfeer hun stek : ze houden er geregeld zitdag, en voor het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) regio Roeselare wordt het Welzijnshuis zelfs de hoofdzetel.

De nieuwbouw, met zicht op de Kleine Bassin, ademt een frisse en open sfeer uit, al zijn er natuurlijk ook ruimtes voor persoonlijke gesprekken met de klanten van het Welzijnshuis.

Na de gelegenheidstoespraken van onder meer schepen Filiep Bouckenooghe (Groen) van welzijn en OCMW-voorzitter Geert Depondt (CD&V), werd ook het kunstwerk buiten voor de deur, ‘The Human Cloud Catcher’ van Philippe Gouwy, ingehuldigd. En dan gingen de ballonnen de lucht in…

Op de opendeurdag van zaterdag 26 september kan iedereen nog tot 17 uur kennismaken met de gebouwen en het personeel, en is er animatie volop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier