Nieuw lokaal opvanginitiatief voor vluchtelingen in Poperinge

Het OCMW stelt momenteel tien woningen ter beschikking voor materiële opvang voor asielzoekers. © MD
Redactie KW

Zaterdag werd in de Sint-Jans-Kruisstraat 7 – De Krusse – het nieuw lokaal opvanginitiatief ‘De Dageraad’ voor vluchtelingen in gebruik genomen.

De erg grote woning zal opvang bieden aan vier vluchtelingen. “Waar die vandaan zullen komen, weten we nog niet. Dat beslist de Federale Overheid (Fedasil)”, zegt OCMW-voorzitter Mark Paelinck (Samen). De woning, met mooi onderhouden tuin, wordt gehuurd door het OCMW aan de kerkfabriek van de OLV-kerk.

Boven zijn er vier zeer ruime kamers en een kleine slaapkamer die niet voldoet aan de eisen van het Federaal Agentschap voor de vluchtelingen. Beneden zijn er de gemeenschappelijke ruimtes, met living, keuken, garage, kelder, bergruimtes en salon. Alle benodigdheden voor het onderhoud van de woning en de kledij worden door het OCMW ter beschikking gesteld. In alle kamers boven werd centrale verwarming en douche geïnstalleerd, beneden zorgde men voor een keuken, salon met tv en elektrische toestellen.

Het OCMW stelt momenteel tien woningen ter beschikking voor materiële opvang voor asielzoekers, verspreid over het centrum van Poperinge. Dit vertegenwoordigt 26 opvangplaatsen.

Volgens de OCMW-voorzitter werd rechtover de kerk aan de andere kant van het pleintje in 2010 de voormalige pastorij voor het zelfde doel in gebruik genomen, en leidde dat tot op vandaag voor geen enkele overlast.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier