Nieuw logo voor Sint-Rembertziekenhuis in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Vrijdagavond heeft het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis zijn nieuwe huisstijl en zijn nieuwe logo onthuld. Vlaams minister Hilde Crevits liet zich in extremis voor de plechtigheid verontschuldigen, maar had vooraf een videoboodschap ingesproken.

Het nieuwe logo met zijn frisse kleuren en eigentijdse look zal het vorige, oubollige embleem snel doen vergeten. Het bestaat uit een R die uiteenwaaiert in groene en blauwe kleuren.

Kwaliteit van medische zorg

Minister Crevits, die in volle regeringsonderhandelingen vastzat in Brussel, sprak de aanwezigen in de tent nabij de spoedafdeling van het ziekenhuis toe tijdens een videoboodschap. Die was inderhaast opgenomen, maar de Torhoutse politica sloeg meteen de juiste toon aan en sprak vanuit het hart. Ze noemde het Sint-Rembertziekenhuis van wezenlijk belang voor de hele regio Houtland en zei dat ze zelf én in haar familie ondervonden had dat de kwaliteit van de medische zorg er niet alleen hoog is, maar de manier waarop de dokters en de verpleegkundigen met de patiënten omgaan, bovendien heel warm.

De plechtigheid in de feesttent ging gepaard met muzikale intermezzo’s en een verzorgde receptie. De eigenlijke onthulling van het nieuwe logo gebeurde door gedeputeerde Bart Naeyaert, burgemeester Norbert De Cuyper en algemeen directeur van het ziekenhuis Joël Tally.

Zondag Open Bedrijvendag

Het Sint-Rembertziekenhuis neemt op zondag 5 oktober deel aan de Open Bedrijvendag. Iedereen is van 10 tot 17 uur welkom om een kijkje te nemen in de moderne accommodatie en kennis te maken met het nieuwe logo. Er is een genummerd parcours voorzien met onderweg om en bij de vijfentwintig standen. Er zijn ook workshops met gezondheidsadvies.

(JS)