Nieuw logo voor de Sint-Jozefskliniek in Izegem

Ann Herman, directeur Bernard Cerriez en Stéphanie Calmeyn bij het nieuwe logo. © (Foto Frank)
Redactie KW

Vrijdagavond maakte de directie van de Sint-Jozefskliniek in Izegem haar nieuw logo bekend op haar jaarlijks personeelsfeest in De Leest. Het logo wordt vanaf 2 mei stapsgewijs geïntegreerd.

“We introduceren een nieuw logo omdat we als regionaal ziekenhuis in evolutie het accent willen leggen op samenwerking, informatie, toegankelijke, kwaliteitsvolle en vrije zorg in de omgeving van de patiënt”, zegt algemeen directeur Bernard Ceriez. “Om die doelstellingen te bereiken startten we al met de reorganisatie van de schoonmaak en de renovatie van verschillende verpleegafdelingen, onthaal en operatiezalen. Vanaf september sluit de campus Ten Bos en wordt de Sp- en G-dienst geïntegreerd in het algemeen ziekenhuis. We streven ernaar om het kwaliteitslabel JCI te behalen en we kozen recent voor samenwerking met netwerkpartner AZ Groeninge.”

Betekenis

“In het nieuwe logo wordt de K behouden omdat de bevolking in Izegem nog altijd spreekt van de Kliniek van Izegem”, vervolgt de algemene directeur. “De K staat ook voor kwaliteitsvolle zorg met aandacht voor VIP-zorg, vriendelijke, inlevende, professionele zorg. De rode kleur duidt op de warme zorg. De ronde bol staat symbool voor de samenwerking met en voor de patiënt, binnen en buiten het ziekenhuis. De I staat voor een goede informatie aan alle betrokkenen en de T voor, toegankelijke betaalbare en bereikbare zorg met vlotte doorstroming naar gespecialiseerde zorg.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier