Nieuw leven voor zestig jaar oude kinderdriewieler uit Ardooie

Redactie KW

De Foxrider werd zestig jaar geleden ontworpen door Ardooienaar Adiel Devos en zijn zoon en kleinzoon bleven die al die jaren produceren.

“Ter gelegenheid van die zestig jaar lanceert Metafox nu een gerestylede versie die amper verschilt van de originele”, zegt Frédérique Devos, kleinzoon van Adiel en zaakvoerder van Metafox. We produceren op vandaag metalen meubilair voor polyvalente zalen en zijn ook een industrieel toeleveringsbedrijf voor buisprofielen”, zegt Frédérique Devos. “En daarnaast bleven we ook die kinderdriewieler van mijn grootvader verder produceren.”

Twee jaar geleden rijpte bij Frédérique de idee om naar aanleiding van het 60-jarig bestaan iets te doen rond de Foxrider. “We lieten eerst een kleurstudie uitvoeren en daarna ging alles zeer snel en maakten we een vernieuwde driewieler. Al verschilt die nog altijd niet zoveel van de eerste Foxrider van 60 jaar geleden. “

Het heruitbrengen van de Foxrider (de naam verwijst naar de naam van Devos) blijkt aan te slaan. “We bezochten 6 babywinkels in Antwerpen en 5 ervan willen de driewieler graag in hun toonzaal. We lanceren in elk geval een campagne rond de Foxrider. De website is vernieuwd, we bezorgen kaartjes in de babywinkels en we hebben één vertegenwoordiger die de contacten met de babywinkels legt. De driewieler is wel niet rechtsreeks bij Metafox te koop, maar wel in diverse babywinkels.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier