Nieuw : Lendlee Koerse, een wielerwedstrijd voor gentlemen

Het organiserende comité van Lendlee Koerse. © Frank Meurisse
Redactie KW

Op maandag 29 augustus wordt de eerste editie van Lendlee Koerse georganiseerd, een wedstrijd voor wielertoeristen over een afstand van 40,5 km. Een organisatie van de Sportraad Lendelede en de Koninklijke Veloclub Lendelede.

Lendlee Koerse wordt als ‘Wielerwedstrijd voor gentlemen’ ondersteund door de Wielerbond Vlaanderen. Alleen Lendeledenaars, ex-inwoners van de gemeente en leden van WTC De Globetrotters mogen deelnemen aan deze eerste Lendlee Koerse. Aangesloten renners (vergunninghouders Wielerbond Vlaanderen of KBWB) en deelnemers jonger dan 18 jaar worden niet toegelaten.

Het startschot voor de 15 ronden op een gesloten parcours wordt gegeven om 19 uur op het Dorpsplein. De eerste vijf ronden worden gezamenlijk afgelegd aan een rustig tempo, daarna mag er volop worden gekoerst. Iedere deelnemer mag de volledige wedstrijd uitrijden, ook als hij gedubbeld wordt. De aankomst bevindt zich in de Heulsestraat, ter hoogte van café De Kluisberg. Er wordt een klassement opgemaakt in de diverse leeftijdscategorieën: 18-40, 41-55 en 55+, en dit voor zowel dames als heren.

Er zijn al honderd inschrijvingen binnen en de organisatoren willen het daarbij houden. Het afgesloten parcours werd voor dat aantal aangepast. Vanaf 18.15 uur is er sfeer en animatie op het Dorpsplein.

Voor de coureurs: Smoet maar ulder kitten. Voor de supporters: Smeer maar de kelen! (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier