Nieuw jaagpad van Harelbeke tot Kortrijk geopend

Redactie KW

Fietsers kunnen voortaan op een veiligere manier naar Kortrijk fietsen.

Waterwegen en Zeekanaal NV opende vandaag een nieuw stukje jaagpad tussen de sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk en de R8. Deze verbinding zorgt voor een veilig alternatief voor fietsers voor de drukke Gentsesteenweg.


Het nieuwe stukje jaagpad is 1,2 kilometer lang en heeft een comfortabele breedte van 3,5 meter. “Fietsers en voetgangers kunnen elkaar gemakkelijk passeren.” Langs beide kanten sluit de verbinding aan op de jaagpaden langs de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk. Het volledige jaagpad is verlicht met energiezuinige led-verlichting. Na de kerstvakantie worden ook nog verlichtingspalen geplaatst aan de bestaande verbindingsweg tussen het jaagpad en de Gentsesteenweg. Aan de monding van het kanaal Bossuit-Kortrijk werd een rustzone met banken geïnstalleerd. “Daar kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Koning Albertpark en de Leie.”

Agnes Peil, afdelingshoofd Waterwegen en Zeekanaal NV en Marc Lemaitre, schepen van mobiliteit en infrastructuur van stad Kortrijk openen het nieuw stukje jaagpad.

(EDB – foto EDB)