Nieuw elan voor Sociaal Huis in Torhout

In het nieuwe Sociaal Huis van links naar rechts Joost Cuvelier, Heidi Vanhoutte en Lynn Claerhoudt. © Foto JS
Johan Sabbe

Het Sociaal Huis, dat zopas vanuit de ‘s Gravenwinkelstraat naar de OCMW-campus in de Aartrijkestraat verhuisd is, heeft niet alleen een nieuw, eigentijds onderkomen, maar ook een nieuw elan. Met als net aangesteld diensthoofd Lynn Claerhoudt, die in duo met de ervaren Heidi Vanhoutte het Sociaal Huis zal leiden.

Als gevolg van de enorme fraudezaak door de afgezette directeur Dirk Strumane heeft het Sociaal Huis een turbulente periode achter de rug. Dankzij de nieuwe locatie en het nieuwe leidinggevende duo hoopt het OCMW, dat intussen in het Lokaal Bestuur Torhout geïntegreerd is, daar een streep onder te trekken.

Heidi Vanhoutte, die al ruim dertig jaar als maatschappelijk assistent in het Torhoutse OCMW actief is, is ter vervanging van Dirk Strumane in november 2016 waarnemend diensthoofd geworden. “Ik heb echter ondervonden dat die functie mijn ding niet is”, zegt ze. “Ik hou ervan om de medewerkers in het Sociaal Huis te coachen, maar het meer beleidsmatige met alle administratie van dien is not my cup of tea. En dus ben ik heel blij dat Lynn diensthoofd wordt en ik met haar in duo kan werken als hoofd-maatschappelijk assistent. Dat verloopt heel vlot. Voorts is ook de samenwerking met OCMW-voorzitter Joost Cuvelier meer dan prima.”

Nieuw diensthoofd Lynn Claerhoudt (27), die met Hannes Werbrouck in de Ernest Claeslaan woont, is oorspronkelijk uit het gehucht Baliebrugge in Ruddervoorde afkomstig. Ze is juriste van opleiding. Na haar rechtenstudies heeft ze vier jaar in de advocatuur gewerkt: twee jaar aan de balie van Brugge en twee jaar aan de balie van Gent. “Ik wou het zelfstandige statuut als advocaat verlaten en heb de kans gekregen om vanaf 1 augustus 2017 juriste in het Sociaal Huis te worden. Nu ben ik dus het diensthoofd. Het schrijven van beleidsnota’s boeit me. Ik onderhoud ook de contacten met het Lokaal Bestuur en met de externe partners van het Sociaal Huis. Heel interessant!”

Opendeur op 18 maart

Het Sociaal Huis werd destijds in de ‘s Gravenwinkelstraat gestart. Het telt momenteel een twintigtal personeelsleden, in hoofdzaak maatschappelijk assistenten.

“Het woonzorgcentrum Sint-Augustinus, het dagverzorgingscentrum De Oase en het Sociaal Huis nemen op onze OCMW-campus in de Aartrijkestraat voor het eerst deel aan de Dag van de Zorg”, aldus OCMW-voorzitter Joost Cuvelier. “Dat gaat gepaard met een opendeur. Die heeft plaats op zondag 18 maart van 10 tot 17 uur. De rondgang start aan het wzc Sint-Augustinus. Er staan interactieve infostandjes opgesteld en er is kinderanimatie voorzien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier