Nieuw decor en focus op muziek voor 42ste Paulusfeesten in Oostende

Redactie KW

Maandagavond wordt de 42ste editie van de Paulusfeesten in Oostende op gang geschoten met de traditionele openingsstoet.

De openingsstoet is elk jaar een pareltje.

Een opvallende nieuwigheid is het nieuwe decor. Centraal thema daarbij is gaststad Oostende. Op doeken en zeilen prijken tal van foto’s van de badstad en de organisatie zorgde voor heel wat gezellige hoekjes.

Meer muziek

Nadat het zwaartepunt vorig jaar op de straatanimatie kwam te liggen, door het thema circus, is er dit jaar opnieuw meer belang gehecht aan het muzikale luik, al blijft er plaats voor straatanimatie. Voor het muzikaal gedeelte en het ontdekkingsparcours wordt er opnieuw samengewerkt met vzw Stinstage die jong talent vanuit het clubcircuit lanceert op de Paulusfeesten.

De komende dagen wordt er opgebouwd naar het verlengde slotweekend. Radio Guga mag de aftrap geven op donderdag. “En het is nu al uitkijken naar ons slotspektakel Sound C. Dat wordt een unieke samenwerking tussen Helmut Lotti, Jan De Smet en Luc De Vos, onder leiding van Harmonie Ypriana”, zegt Stijn Vanhoorne van de organisatie.

De Paulusfeesten mikken op 100.000 bezoekers. Willen de weergoden een beetje mee, dan kan dat richting 120.000 bezoekers gaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier