Nieuw clubhuis van tennisclub Center Court Ruiselede officieel geopend

Op de foto het bestuur van de club, burgemeester en schepenen bij de opening van het lokaal. © Foto WV
Redactie KW

Het spiksplinternieuw clublokaal van Center Court Ruiselede werd in gebruik genomen. De tennisclub beschikt op het sportpark over vier tennisterreinen, die eigendom zijn van de gemeente.

In zijn welkomstwoord uitte voorzitter David Lust zijn tevredenheid. Hij bestempelde deze gebeurtenis als een mijlpaal in de geschiedenis van het 30-jarige bestaan van de tennisclub. “We mogen heel tevreden zijn met de werking en het ledenaantal van onze club, maar er ontbrak nog altijd een echte ziel, een plaats waar we konden thuis komen”, zegt hij. “Tennis op clubniveau heeft niet alleen een sportieve bedoeling, de sociale functie is minstens even belangrijk. Je maakt er vrienden, creëert een groeps- en samenhorigheidsgevoel en je kan met de clubleden een boompje opzetten over je eigen favoriete sport.”

Ontmoetingsplaats

“De opening van het clublokaal is ook een belangrijke stap in de verdere uitbouw van onze bloeiende jeugdwerking. Naast het feit dat we een nieuwe toptrainer konden aantrekken, kunnen we nu ook een gezellige ontmoetingsplaats aanbieden. Dit clubhuis wordt het DNA van onze club en zal onze identiteit verder mee bepalen.”

Door eigen mensen

Het clublokaal werd met eigen mensen en middelen uitgebouwd. De voorzitter dankte iedereen die een steentje bijdroeg tot deze prachtige realisatie, in de eerste plaats het gemeentebestuur. Zij stelden het lokaal ter beschikking en steunden CC Ruiselede in de realisatie van het project. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier