“Niet Koningin Mathilde, maar Henri’s neef Bernard krijgt het kasteel Couthof”

© BELGA
Redactie KW

Volgens de kranten van Sudpresse zou Henri d’Udekem d’Acoz zijn kasteel Couthof aan zijn nicht, Koningin Mathilde, schenken. Niets van aan, reageert zijn echtgenote Marie-Madeleine Kervyn d’Oudmooreghem.


Het gebouw Couthof in Proven dateert uit 1763 en is een beschermd monument. Dat betekent ook dat er strenge regels gelden voor onderhoud en aanpassingen, en daar hangt een stevig prijskaartje aan vast. Verschillende delen raakten wat in verval, maar momenteel zijn er renovatiewerken aan de gang, deels met subsidies.


© BELGA

Dinsdagochtend berichtten enkele kranten van Sudpresse dat ‘nonkel Henri’, hoewel hij er zelf nog zou blijven wonen, het kasteel geschonken had aan Koningin Mathilde. De hele zaak was zelfs al in kannen en kruiken. Later vandaag ontkende Het Paleis formeel en ook Marie-Madeleine Kervyn d’Oudmooreghem ontkende het voor de camera van Focus-WTV. Niet Koningin Mathilde, maar Bernard d’Udekem d’Acoz, de oudste neef binnen de familie, mag zich de nieuwe eigenaar van het plechtstatige kasteel noemen. De man woont in Ruddervoorde en was er ook al gemeenteraadslid.

(FJA)